Geen categorie

Blikje wordt kunst

0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

Douglas Vale, The Red Bull Aeroplane. Foto: Julia de Boer.

Krijg jij ook vleugels na het drinken van een bepaald energiedrankje en ontstaat er dan een spontane behoefte om kunst te maken? Leef je dan uit en misschien is jouw kunstwerk later dit jaar wel te zien in het Centraal Museum. Dat Utrechtse museum heeft samen met Red Bull een wedstrijd uitgeschreven: maak eens een kunstwerk van een Red Bull-blikje.

Het idee dat de blauw-grijze blikjes ook prima geschikt zijn om kunst van te maken, ontstond in 1999. In diverse landen raakten artiesten al geïnspireerd om van aluminium een kunstwerk te maken. En over de hele wereld, van Europa tot Nieuw-Zeeland, werden al tentoonstellingen georganiseerd.

Het belangrijkste materiaal zijn de blauw- en zilverkleurige blikjes, waar de nodige verbeelding en creativiteit aan moet worden toegevoegd. Alles is verder toegestaan; een beeldhouwwerk; een foto; een 3D-model; een draaiend of hangend object of zelfs een vliegend kunstwerk. Een jury van professionele kunstkenners, onder wie Edwin Jacobs, directeur van het Centraal Museum, oordeelt op 14 mei alle ingezonden werken en selecteert honderd stukken op basis van concept, uitvoering en constructie.

Tot 6 mei kan iedereen zich inschrijven, zowel professionele als amateurkunstenaars. De honderd beste creaties worden in september en oktober tentoongesteld in het Centraal Museum.

Voor deelname en meer informatie: www.redbull.nl.

Zie ook: Blik op kunst

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share