Geen categorie

Een onverwachte stoel

0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

Een reusachtige rode stoel, opeens stond hij daar op het plein naast het Centraal Museum, geheel onverwacht. De door Maarten Baas van klei gemaakte blokvanger is een voorbode van de de tentoonstelling Stoel neemt stelling, die op 5 februari opent in het Utrechtse museum.

Stoel uit de serie Clay van Maarten Baas. Foto: Evert-Jan Pol.

Stoel neemt stelling is een ode aan de stoel. Aan de stoel als experiment, de onverwachte stoel, de activistische stoel en de stoel in de kunst. Ontwerpers, kunstenaars en gebruikers komen aan het woord over de vele vormen en betekenissen van dit object, waarvan iedereen er wel minimaal één in huis heeft. Meer dan honderd stoelen die op het gebied van materiaal, techniek, of juist sociaal-maatschappelijk vooruitstrevend zijn krijgen een (zit)plek in de expositie. Volgens het museum zijn het stuk voor stuk stoelen die stelling nemen.

In de tentoonstelling wil het Centraal Museum onverwachte verhalen vertellen over de stoel, zijn maker en zijn gebruiker. Dat doet het aan de hand van bekende en minder bekende stoelen en kunstwerken. “We maken ruim baan voor stoelen die de blik verruimen, vragen oproepen en maatschappelijke zaken aan de kaak stellen”, aldus het museum op diens website.

Stoel neemt stelling, 5 februari t/m 1 mei 2022 in het Centraal Museum, Utrecht

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share