Geen categorie

Expositie over Taschen in Museum aan het Vrijthof

0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second
Lady Gaga. © Annie Leibovitz, Taschen.

De dag voor zijn negentiende verjaardag opende Benedikt Taschen op 9 februari 1980 een stripboekenwinkel in Keulen. Uiteindelijk groeide de zaak uit tot de uitgeverij Taschen, bekend van onder meer rijkelijk geïllustreerde kunstboeken. In Museum aan het Vrijthof in Maastricht wijdt momenteel een tentoonstelling aan Taschen en zijn uitgeverij.

De expositie bevat uiteraard veel boeken, over kunst, fotografie, sport, geschiedenis, natuur, maatschappij en erotiek. Ook zijn originele foto’s te zien en andere documenten uit het Taschenarchief. Ook samenwerkingen met toonaangevende fotografen, onder wie Helmut Newton, Sebastião Salgado en Annie Leibovitz komen aan bod.

A Bigger Book, met werk van David Hockney op een boekenstandaard van Marc Newson, met op de achtergrond 4 Art Edition iPad drawing prints. Foto: Taschen.

Het museum toont ook een selectie boekenstandaarden. De vormgeving van zowel het boek als de boekenstandaard wordt beschouwd als een Gesamtkunstwerk. Taschen werkt hiervoor samen met topdesigners als Philippe Starck en Marc Newson.

Een speciale XXX-ruimte is ingericht voor erotische titels van Taschen. De tentoonstelling eindigt met een please touch room, waar de bezoekers zelf door de boeken kunnen bladeren.

A Passion for TASCHEN, t/m 27 augustus in Museum aan het Vrijthof, Maastricht

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share