Geen categorie

Meisje met de parel op Hofvijverconcert

0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

Nieuws

Het Meisje met de parel, uit het gelijknamige schilderij van Johannes Vermeer, speelt een hoofdrol tijdens Hét Hofvijverconcert. Mezzosopraan Barbara Kozelj geeft gestalte aan het Meisje en het Haagse Residentie Orkest speelt klassieke werken onder leiding van de Noorse dirigent Eivind Gullberg Jensen.

Mezzosopraan Barbara Kozelj (in het midden) geeft in de tweede akte gestalte aan het Meisje met de Parel van Johannes Vermeer. Foto: AVRO / Michel Schnater.

Het jaarlijkse hoogtepunt van Festival Classique in Den Haag is dit jaar gemaakt in samenwerking met het Nationale Toneel en staat in het teken van de heropening van het Mauritshuis in Den Haag. Op werken van Carl Nielsen, Ottorino Respighi, Claude Debussy, Paul Dukas en Joseph Canteloube worden in drie aktes drie Hollandse schilderijen uit het Mauritshuis belicht: De Anatomische Les van Dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt; De Stier van Paulus Potter en Meisje met de Parel van Johannes Vermeer. De doeken worden met dans, theater, muziek en zang tot leven gewekt.

Hét Hofvijverconcert vindt vrijdag vanaf 19.30 en zaterdag vanaf 21.30 uur plaats op het drijvende Hofvijverpodium. De AVROzendt het laatste concert zaterdag 21 juni live uit op Nederland 2 vanaf 21.40 uur.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share