Geen categorie

Nieuwe kunstbeurs in Utrecht

0 0
Read Time:1 Minute, 29 Second

Shen Jing Dong, z.t., 2008 olie op doek, Galerie Mark Peet Visser.

Nederland is een kunstbeurs rijker. Dinsdag 9 september opent in Jaarbeurs Utrecht de eerste Open Art Fair, die tot en met zondag 14 september duurt. Utrechter Herman van Veen, behalve cabaretier en zanger ook beeldend kunstenaar, opent de nieuwe beurs.

In tegenstelling tot andere kunstbeurzen heeft de Open Art Fair geen strenge selectiecriteria. Elke professionele galerie die in hedendaagse kunst is gespecialiseerd, mag deelnemen. En alle kunstvormen komen op de beurs aan bod. Natuurlijk zijn er schilderijen en beelden te koop, maar ook foto’s, glas, keramiek en zelfs sieraden. De nieuwe beurs niet zonder ambitie. De Open Art Fair moet uitgroeien tot de grootste galeriebeurs van Nederland.

De beurs kent drie themadagen, op woensdag 10, donderdag 11 en vrijdag 12 september. Deze staan in het teken van respectievelijk schilderkunst, beeldhouwkunst en fotografie. Er zijn lezingen te volgen en het publiek kan meedoen aan rondleidingen, gewijd aan het thema van de dag.

Ans Markus voor het drieluik Chain of Life, te zien op de expositie Vijf Hedendaagse Meesters op de Open Art Fair.

Het Comité van Aanbeveling voor de beurs bestaat uit de kunstenaars Gerti Bierenbroodspot, Henk Helmantel, Ans Markus, Evert Thielen en Kees Verkade. Zij zijn zelf ook vertegenwoordigd op de beurs, met de gezamenlijke tentoonstelling Vijf Hedendaagse Meesters in het Open Art Paviljoen.

Open Art Fair, van 9 t/m 14 september in Jaarbeurs Utrecht. Openingstijden: dinsdag 9 september van 18.00-22.00 uur, woensdag 10 t/m zondag 14 september van 11.00-19.00 uur. Toegang: € 10,00, houders van een CJP of Pas-65 betalen € 7,50.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share