Geen categorie

Mauritshuis heropent op 27 juni 2014

0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

Nieuws

Het Mauritshuis in Den Haag heropent op vrijdag 27 juni 2014. Het heeft dan een verbouwing van twee jaar achter de rug. Dat werd gisteravond bekendgemaakt.

Het Mauritshuis in Den Haag.

Het vernieuwde Mauritshuis verdubbelt in oppervlakte door een ondergrondse uitbreiding naar een gebouw aan de overkant van de straat. De meest in het oog springende verandering is de verplaatsing van de hoofdingang terug naar het voorplein. Bezoekers gaan niet meer via de oude dienstingang naar binnen, maar dalen straks met trap of lift af naar een lichte foyer die ‘oud’ en ‘nieuw’ ondergronds met elkaar verbindt.

Doordat deze foyer onder het voorplein is aangelegd, blijft het straatbeeld van beide gebouwen ongewijzigd. In het nieuwe deel, de Royal Dutch Shell Vleugel, komen een tentoonstellingsruimte, het museumcafé en de museumwinkel. Ook vinden de educatieve werkplaats, een bibliotheek en een evenementenzaal daar onderdak.

Een belangrijk onderdeel van het bouwproject is de renovatie van het monumentale Mauritshuis. De openingstentoonstelling vertelt het verhaal van de historie van het gebouw en zijn bewoners. Deze tentoonstelling komt in de nieuwe expositieruimte in de nieuwe vleugel en wordt een hommage aan de rijke geschiedenis van het zeventiende-eeuwse huis.

De collectie van het Mauritshuis is momenteel elders te zien. De meeste werken zijn ondergebracht in Gemeentemuseum Den Haag, maar een kleiner deel reist over de wereld. Op dit moment toont The Frick Collection in New York een selectie.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share