Geen categorie

Teylers toont recent ontdekt portret Wilhelmina

0 0
Read Time:49 Second

Willem Gerard Hofker (1902-1981), voorstudie voor portret koningin Wilhelmina.

Nieuws / Expositie

Teylers Museum toont vanaf morgen de enig overgebleven voorstudie van een door Willem Hofker (1902-1981) geschilderd portret van koningin Wilhelmina. Het werk werd recent teruggevonden. Het uiteindelijke portret zelf werd tijdens de oorlog in Nederlands-Indië in het openbaar verbrand.

Willem Gerard Hofker, die opgroeide in kringen van schilders als Willem Witsen, Isaac Israëls en George Hendrik Breitner, is vooral bekend van zijn Indische oeuvre. Behalve portretten van Balinese mensen schilderde hij landschappen, naakten, stillevens en staatsieportretten.

In 2000 schonk Maria Hofker-Rueter, de vrouw van de kunstenaar, een groot aantal werken van Willem Hofker, haarzelf en enkele tijdgenoten aan Teylers Museum. Een selectie uit die schilderijen en tekeningen zijn vanaf morgen, 14 december, tot en met 9 maart 2014 te zien in Teylers Prentenkabinet. Het portret van Wilhelmina, dat in particulier bezit is, krijgt een ereplek op de tentoonstelling.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share