Geen categorie

Lucky Luke van 120.000 post-its

0 0
Read Time:45 Second

Nieuws

Een gigantisch portret van stripcowboy Lucky Luke verrees afgelopen vrijdag op de gevel van een kantoorgebouw aan de Franklin Rooseveltplaats in Antwerpen. Scholieren van het Koninklijk Atheneum in die plaats maakten het kunstwerk van 120.000 gekleurde post-its.

Het project is een initiatief van de ‘bewoners’ van het kantoorgebouw, waaronder stripuitgeverij Ballon Media, en het Koninklijk Atheneum. Ze willen daarmee de sociale cohesie versterken en de buurt in een positief daglicht te stellen. De gemeente Antwerpen steunt en sponsort dit project mee.

Er is gekozen voor Lucky Luke omdat het personage van de Vlaamse tekenaar Morris dit jaar centraal stond op het Stripgids Festival Turnhout, van 13 tot en met 15 december. Afgelopen zaterdag opende in De Warande in Turnhout een expositie  over de scherpschutter die sneller schiet dan zijn schaduw. Deze duurt tot en 19 januari. Het post-it-portret blijft hangen tot en met 10 januari.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share