Geen categorie

Atomium opent museum in Brussel

0 0
Read Time:56 Second

Nieuws

De zuiderburen zijn een nieuw museum rijker. Vorige maand opende in Brussel het Art & Design Atomium Museum (ADAM). Het biedt onder meer ruimte aan het Plasticarium, de designcollectie van Philippe Decelle.

 

Copyright : ADAM - Christophe Licoppe / Befocus.
Copyright : ADAM – Christophe Licoppe / Befocus.

 

De verzameling telt ruim 2.000 voorwerpen van plastic, zowel gebruiksvoorwerpen als kunstwerken. Denk bijvoorbeeld aan stoelen, bureaus, maar ook wekkers en lampen. Ondanks de oppervlakte van 5.000 vierkante meter kan het ADAM niet alle stukken gelijktijdig tonen. Daarom zal het jaarlijks de opstelling wisselen.

Ook presenteert het museum tijdelijke tentoonstellingen. De eerste opent op 10 maart en toont foto’s van ontwerpers Charles en Ray Eames. Hoewel ze bekend werden met hun opmerkelijke meubelen en architectuur lieten ze ook een indrukwekkend fotoarchief na, met meer dan 750.000 beelden.

ADAM is een initiatief van de afdeling Tentoonstellingen van het Atomium. Het bestuur van die wereldberoemde attractie wilde graag grootschalige tentoonstellingen houden en had daarvoor meer ruimte nodig. Het bevindt zich op 100 meter van het opvallende bollenbouwwerk. Het nieuwe museum richt zich op kunst en design.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share