Geen categorie

Vincent van Gogh in een DAF

0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

Nieuws

Vincent van Gogh en een dame met een Brabants poffer op het hoofd zitten samen in een DAF. Dit klinkt als het begin van een mop, maar is het niet. De drie Brabantse iconen komen samen op een nieuwe poster van het Noordbrabants Museum.

Het affiche van het Noordbrabants Museum.

Het affiche promoot de nieuwste expositiezaal van museum, die op 18 januari in gebruik wordt genomen. De Wim van der Leegtezaal presenteert op 850 vierkante meter Het Verhaal van Brabant. Historische voorwerpen en kunstobjecten nemen bezoekers mee naar belangrijke momenten uit de geschiedenis van Brabant. Diverse multimediale presentaties versterken de verhalen en leggen verbindingen tussen verleden, heden en toekomst.

Zoals de poster doet vermoeden, is er Brabants werk te zien van Vincent van Gogh, alsmede een Brabantse poffer en een DAF uit 1963. Maar in de nieuwe zaal is ook aandacht voor het hertogdom Brabant en de beroemde vijftiende-eeuwse Bossche schilder Jheronimus Bosch.

Met de opening van Het Verhaal van Brabant is het op 24 mei geopende vernieuwde Noordbrabants Museum  compleet. De oplevering van deze zaal liep enige vertraging op onder meer door de verlengde bouwperiode en het faillissement van een belangrijke leverancier.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share