Geen categorie

Joseph Klibansky ontwerpt albumcover Armin van Buuren

0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second

Beeldende kunst en muziek kan samenkomen in de albumcover. Andy Warhol ontwierp ooit een cover voor de Rolling Stones en Damien Hirst deed dat voor de Red Hot Chili Peppers. De jonge Nederlandse kunstenaar Joseph Klibansky (1984) is recent door Armin van Buuren gevraagd de cover voor diens nieuwe album Universal Religion – Chapter Five te ontwerpen.

Joseph Klibansky, albumcover Universal Religion – Chapter Five van Armin van Buuren.

“Op het moment dat je je voicemail afluistert en je hoort Armin van Buuren, dan gaat er toch een extra stoot van energie door je heen”, vertelt Klibansky. “Ik was meteen extreem enthousiast, want ik luister vaak naar zijn muziek als ik mijn werk maak, dus ik wist meteen dat we een goede vibe zouden hebben.“Ik vind het heel vooruitstrevend van Armin mij te vragen deze samenwerking aan te gaan en mij ook nog eens carte blanche te geven. Zijn vorige UR-covers hintten meer naar het verleden, maar ik creëer juist afbeeldingen die hinten naar de toekomst.”

Het resultaat is een mengeling geworden. We zien een astronaut die een soort luidspreker omhooghoudt. Met zijn andere hand heeft hij een zwaard in de grond gestoken. In de verte staat een kasteel. De boom is voorzien van een soort schild. Het lijkt als de astronaut zich op een andere planeet bevindt. “Het geheel symboliseert dat dit een tijd is voor liefde en verbroedering in plaats van strijd en conflicten. Muziek brengt mensen van verschillende achtergronden bij elkaar en het doet verschillen en achtergronden vergeten.” Van de cover wordt ook een poster en gesigneerde limited edition-poster uitgebracht.

Zie ook: Recordbedrag voor jonge levende kunstenaar

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share