Geen categorie

Brutale dief loopt met schilderij naar buiten

0 0
Read Time:51 Second

Nieuws

Een wel heel brutale dief heeft onlangs een schilderij gestolen uit de Castle Fine Art Gallery in Londen. Hij haalde een schilderij van de muur en liep er doodleuk mee naar buiten. Dit meldt de Daily Mail.

Eenmaal buiten werd de man echter al snel in de kraag gevat. Hij gaf het kunstwerk vervolgens terug en maakt zich snel uit de voeten.

Never Forgotten van Nic Joly.

Het werk dat hij zo graag mee naar huis wilde nemen, was Never Forgotten van Nic Joly. Daarop zijn twee soldaten te zien die een grote rode klaproos omhoog tillen. De klaproos is in Groot-Brittannië het symbool voor gesneuvelde soldaten in oorlogssituaties.

Het werk was een kopie van een schilderij dat Joly maakte voor een benefietveiling ten behoeve van veteranen. Het origineel bracht 7.500 pond op. De kunstenaar vervaardigde ook 1.566 kopieën, die elk 695 pond kosten. Daarvan gaat steeds 100 pond naar de Royal British Legion.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share