Geen categorie

Rembrandts Heilige Familie in De Nieuwe Kerk

0 0
Read Time:58 Second

Rembrandt Harmensz. van Rijn, De Heilige Familie, 1645, olieverf op doek, 117 x 91 cm. © State Hermitage Museum, Sint-Petersburg

De Nieuwe Kerk Amsterdam toont van 11 oktober tot en met 13 november het schilderij De Heilige Familie van Rembrandt uit 1645. Het werk is dan te bewonderen in het hoogkoor, de plek waar vroeger het hoogaltaar stond. Al bijna 240 jaar is het schilderij een van de topstukken van Staatsmuseum de Hermitage in Sint-Petersburg.

Dit jaar heeft De Nieuwe Kerk een traditie in gang gezet om elk najaar een religieus meesterwerk te tonen uit een museale of particuliere collectie. De Nieuwe Kerk vraagt telkens een directeur van een internationaal belangrijk museum zijn of haar favoriete religieuze schilderij of object te kiezen. Het tentoon te stellen meesterwerk kan met alle wereldgodsdiensten te maken hebben. Michail Piotrovsky, directeur van de Hermitage, koos dit werk.

De Heilige Familie  toont uit Jozef, Maria en baby Jezus. Deze Bijbelse voorstelling munt volgens De Nieuwe Kerk uit door de eenvoudige huiselijke sfeer. Voor Rembrandt was de Heilige Familie een geliefd thema: hij wijdde er vier schilderijen aan.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share