Geen categorie

Museum houdt schilderij op verzoek autoriteiten

0 0
Read Time:58 Second

Girolamo Romano (ca. 1484-ca. 1566), Christ Carrying the Cross Dragged by a Rogue, omstreeks 1530.

Een museum in Florida is door de Amerikaanse autoriteiten verzocht een schilderij dat het in bruikleen had van een Italiaans museum nog niet terug te sturen naar Italië. Het vermoeden bestaat namelijk dat het in de Tweede Wereldoorlog is gestolen door de nazi’s. Dit meldt de New York Times.

Het gaat om het schilderij Christ Carrying the Cross Dragged by a Rogue van de Italiaanse kunstenaar Girolamo Romano (ca. 1484-ca. 1566). Het werk maakte deel uit van een expositie in het Mary Brogan Museum of Art and Science in Tallahassee over barokkunst uit Lombardije. Het is een van de vijftig werken die het museum voor de tentoonstelling in bruikleen had van de Pinacoteca di Brera in Milaan.

Naar nu blijkt, zou het Franse Vichyregime het schilderij in de oorlog hebben gestolen van joodse familie. Het museum is nu opgedragen het werk niet te retourneren, voordat duidelijk is wie zich de rechtmatige eigenaar mag noemen. De Amerikaanse autoriteiten onderzoeken dit samen met het Italiaanse ministerie van Cultuur.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share