Geen categorie

Eerste solo Hans Hoekstra

0 0
Read Time:51 Second

Expositie

Hans Hoekstra, Zicht uit de woonkamer, 2014, acryl op doek. Foto: Gert-Jan van Rooij.

In de serie Jong Realisme toont het Drents Museum het meeste recente werk van Hans Hoekstra (1983). Deze jonge kunstenaar won in 2009 de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst. All of us is zijn eerste solotentoonstelling.

In het kader van de Werkbijdrage Jong talent + Opdrachtgever van het Mondriaan Fonds kreeg Hans Hoekstra vorig jaar de kans om met het Drents Museum samen te werken. Het resultaat van dit project is een serie schilderijen in grote formaten, die nu te zijn in het museum.

Zijn vroege werk kenmerkt zich door hoekige en houterige gestaltes. Maar op zijn nieuwste schilderijen verlegde hij de aandacht van het menselijk lichaam naar het interieur van gebouwen en de relatie tussen binnen en buiten. Het Drents Museum zal enkele werken uit deze nieuwe serie aankopen.

All of us – Hans Hoekstra, t/m 11 januari 2015 in Drents Museum, Assen

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share