Geen categorie

Tassenmuseum toont Barbie

0 0
Read Time:43 Second

Barbie United Colors of Benetton, 1989.

Nieuws

Het Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam komt begin volgend jaar met een expositie over Barbie. De wereldberoemde pop welteverstaan, die al vijftig jaar in Nederland wordt verkocht. Het museum toont vijftig Barbies, uit de periode 1960 tot 2010.

Tassenmuseum Hendrikje wil met de expositie de stijl en accessoires van Barbie in de afgelopen vijf decennia onder de aandacht brengen. In alle jaren was ze een reflectie van haar tijd en toonde ze het heersende modebeeld: eerst als chique dame met Parijse haute couture, later met vrijetijdskleding, disco-outfits en bruidsjurken.

De expositie is tot stand gekomen met medewerking van verzamelaar en Barbie-kenner Els Schouten uit Waddinxveen, die al vele jaren Barbies verzamelt. De tentoonstelling in Tassenmuseum Hendrikje  duurt van 21 januari tot en met 4 mei 2014.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share