Geen categorie

Verzetsmuseum Junior ontvangt 5.000 bezoekers in eerste twee weken

0 0
Read Time:1 Minute, 14 Second

Verzetsmuseum Junior heeft sinds de opening twee weken geleden 5.000 bezoekers ontvangen. De kinderafdeling van Verzetsmuseum Amsterdam werd op 16 oktober geopend door minister Bussemaker.

Kinderen in Verzetsmuseum Junior. Foto: Merijn Soeters.

“Veel bezoekers blijven uren binnen”, meldt directeur Liesbeth van der Horst. “We werken nog aan een betere afstelling van de geluidsfragmenten, maar nu al – met zo veel mensen tegelijk – zijn de bezoekers erg enthousiast. Dat overtreft onze verwachtingen.” In Verzetsmuseum Junior volgen kinderen de waargebeurde belevenissen van vier kinderen uit de oorlog: Eva, Jan, Nelly en Henk.

Eva, Jan, Nelly en Henk – nu allemaal tachtig jaar of ouder – waren tijdens de oorlog 9 tot 14 jaar; dezelfde leeftijd als de kinderen waarvoor Verzetsmuseum Junior is bedoeld. Eva is joods, Jan is zoon van verzetsouders, Nelly komt uit een NSB-gezin en Henk krijgt te maken met de dagelijkse gevolgen van de oorlog. Zij vertellen in animaties en verstopte geluidsfragmenten hoe hun leven er uitzag en welke problemen en dilemma’s er door onvrijheid, vervolging en schaarste op hen afkwamen.

Heel populair is het thema over kinderen in Nederlands-Indië en de rest van de wereld, dat is verwerkt in een spannende game in een cockpit waarin de bezoekers over de wereld kunnen vliegen. Ook de epiloog wordt goed gewaardeerd. Bezoekers kunnen hier reageren op uitspraken die Eva, Jan, Nelly en Henk nu doen over thema’s als vrijheid, vooroordelen, democratie en mensenrechten.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share