Geen categorie

Desalniettemin, de Liefde

0 0
Read Time:1 Minute, 25 Second

Expositie

Kunst kan troost bieden. Dat is de mening van beeldend kunstenaar Gijs Assmann. Die gedachte staat centraal in de tentoonstelling Desalniettemin, de Liefde, die Museum Jan Cunen aan hem wijdt.

Gijs Assmann (1966), Sinnepop (I) (naar Katharina Denzel), 1999, wol, 1,95 x 1,32 x 1,57 m, courtesy Galerie Nouvelles Images Den Haag. Foto: Gert Jan van Rooij.
Gijs Assmann (1966), Sinnepop (I) (naar Katharina Denzel), 1999, wol, 1,95 x 1,32 x 1,57 m, courtesy Galerie Nouvelles Images Den Haag. Foto: Gert Jan van Rooij.

 

Assmans werk getuigt van liefde voor zijn dierbaren en inspiratiebronnen. Daarmee probeert hij op het moment dat de wereld op vele plekken in brand staat, op humorvolle en zachte wijze tegenwicht te bieden. Want, zo stelt de kunstenaar: “Slechts in verbondenheid met de ander zijn wij in staat het ware geluk te vinden, ondanks al onze tekortkomingen”.

Alle werken in de tentoonstelling refereren, direct of indirect, aan de liefde. Zoals een aan waanzin grenzende hoeveelheid intieme collages, die de kunstenaar in de loop der jaren dagelijks aan zijn geliefde stuurde. En Vanitassculpturen, zeer persoonlijke monumenten waarin vrienden en bekenden vereeuwigd worden, die enerzijds fungeren als een visuele liefdesbetuiging, maar tegelijkertijd soms pijnlijk eerlijk zijn. Ook is er een levensgrote ‘knuffelpop’ te zien.

Gijs Assmann (1966), Amorous frog, 1995, keramiek 1,50 x 0,98 x 0,56 m, ABN AMRO Kunststichting. Foto: Peer van der Kruis.
Gijs Assmann (1966), Amorous frog, 1995, keramiek 1,50 x 0,98 x 0,56 m, ABN AMRO Kunststichting. Foto: Peer van der Kruis.

Gijs Assmann (1966) maakt tekeningen, collages, schilderijen, sculpturen en installaties. In zijn sculpturen varieert hij uitbundig met textiel, keramiek, aluminium, glas, hout, brons, gips. Hij blaast gevonden en bijeengesprokkeld materiaal nieuw leven in. Hij is daarom wel de ‘meester van de combinatie en de stapeling’ genoemd.

Desalniettemin, de Liefde, t/m 20 september in Museum Jan Cunen, Oss

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share