Geen categorie

Museum voor Realisme koopt stilleven Leo Gestel

0 0
Read Time:45 Second

Nieuws

Het nog te openen Museum voor Realisme in Gorssel heeft vandaag bij Christie’s Amsterdam kubistisch stilleven van Leo Gestel gekocht. Het werk uit 1913, met de titel Bloemenstilleven bracht 505.500 euro op. Slechts één keer eerder werd erop een veiling meer betaald voor een Gestel.

Het schilderij werd aangeboden op de eerste veiling van moderne kunst ooit bij Christie’s Amsterdam. Het stilleven bleek uiteindelijk het duurste werk dat onder de hamer kwam. Het Museum voor Realisme kocht verder nog werk van Edgar Fernhout, Jan Mankes, Jacques Lipchitz en Herman Berserik.

Leo Gestel (1881-1941), Bloemenstilleven, 1913.
Leo Gestel (1881-1941), Bloemenstilleven, 1913.

Ook het Drents Museum en het Museum voor Moderne Kunst Arnhem (MMKA) wisten hun collecties op deze veiling aan te vullen. Het MMKA nam het schilderij Sierk Schröder en ik  van Paul Citroen mee. Wat het Drents Museum kocht, werd niet bekendgemaakt.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share