Geen categorie

Prestigieuze prijs voor Ann Goldstein

0 0
Read Time:1 Minute, 14 Second

Ann Goldstein. Foto: Rineke Dijkstra.

The Center for Curatorial Studies at Bard College (CCS Bard) in New York kent dit jaar de Award for Curatorial Excellence toe aan Ann Goldstein, directeur van het Stedelijk Museum Amsterdam. Deze prijs wordt sinds vijftien jaar uitgereikt aan “toonaangevende curatoren die zich onderscheiden in nieuwe ideeën, visie en toewijding”. Aan de prijs zit dit jaar voor het eerst een geldbedrag van 25.000 dollar vast.

Ann Goldstein krijgt de prijs vanwege haar loopbaan als tentoonstellingsmaker, die inmiddels bijna dertig jaar omvat. Volgens CCS Bard geeft Goldstein blijk van een nimmer aflatende inzet ten aanzien van kunstenaars en van weldoordachte projecten die behoren tot de wereldtop.

“Ik voel me buitengewoon vereerd door deze bijzondere erkenning”, aldus Ann Goldstein in een reactie. “Ik voel me zeer bevoorrecht dat mij deze bijzondere eer van het internationaal vermaarde programma van Bard College ten deel valt, en dat ik toe mag treden tot de zeer gewaardeerde en selecte groep eerdere prijswinnaars. Zij hebben met hun uitzonderlijke werk de lat voor het maken van tentoonstellingen zeer hoog gelegd. Ik ben veel dank verschuldigd aan de collega’s die mij al deze jaren hebben gesteund en geïnspireerd, en bovenal aan de kunstenaars, met wie het een geweldig voorrecht is om te werken.”

Het Center for Curatorial Studies at Bard College  is een expositie-, onderwijs- en onderzoekscentrum. Het is gewijd aan onderzoek op het gebied van kunst en tentoonstellingspraktijk.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share