Geen categorie

Recordaantal tekeningen Anton Pieck geveild

0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

Nieuws

In het kader het 120ste geboortejaar van Anton Pieck (1895-1987) biedt het online veilinghuis Catawiki deze week zestig originele tekeningen en aquarellen van de kunstenaar aan. Nog nooit eerder werd zo veel werk van Pieck verzameld voor een veiling. De totale opbrengst wordt geschat op 75.000 tot 100.000 euro.

Werk van Anton Pieck.

 

De veiling wordt als bijzonder gezien omdat het werk van Pieck nog steeds erg populair is en er vrij zelden nog tekeningen of aquarellen van de kunstenaar op de markt komen. Er wordt dan ook verwacht dat er grote belangstelling zal zijn. Veilinghuis Catawiki denkt dat niet alleen particulieren mee zullen bieden, maar ook musea. Er is voor ieder wat wils, want niet alleen de dure aquarellen, maar ook de goedkopere tekeningen worden geveild.

Anton Pieck wordt gezien als één van de bekendste Nederlandse illustratoren van de twintigste eeuw. Menig Nederlander kent hem van de vele illustraties voor kalenders, geboortekaartjes en sprookjesboeken, maar de meeste bekendheid kreeg hij als ontwerper van het sprookjespark De Efteling, dat in 1952 werd geopend. Hij ontwierp niet alleen het sprookjesbos zelf, maar bijvoorbeeld ook de toiletten, de folderbakken, prullenbakken en lantaarnpalen.

De Anton Pieck-veiling duurt nog tot en met vrijdag 27 februari.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share