Geen categorie

Zes maanden, één tekening

0 0
Read Time:55 Second

Zes maanden lang werkte Robbie Cornelissen (1954) aan de potloodtekening Het grote geheugen X. Het resultaat is een monumentaal werk met een totale lengte van 13.20 meter en een hoogte van 2.40 meter. De creatie is nu te zien in Gemeentemuseum Den Haag.

Robbie Cornelissen, Het Grote Geheugen X (detail), 2010, potlood op papier, totale afmeting: 240 x 1320 cm, Foto: Peter Cox, 2010.

 

Zoals in zijn meeste werken, schetst Cornelissen ook in deze tekening een architectonische ruimte vol kasten, gebouwen en overgangen. In Het grote geheugen X gebeurt veel en het is moeilijk om in één oogopslag alles te zien. Maar wie er lang naar kijkt zou lichtelijk gedesoriënteerd kunnen raken.

Cornelissen maakte dit werk speciaal voor Gemeentemuseum Den Haag, waar het nu te zien is, samen met nog een selectie recent werk. Nog meer werk van de kunstenaar wordt vanaf 10 maart getoond op de overzichtstentoonstelling Studio Vertigo in het Centraal Museum in Utrecht.

Robbie Cornelissen – Het Grote Geheugen, t/m 22 mei in Gemeentemuseum Den Haag

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share