Geen categorie

Kröller-Müller Museum nodigt vloggers uit

0 0
Read Time:1 Minute, 19 Second

Het Kröller-Müller Museum nodigde vier vloggers uit drie landen uit voor een bezoek. Amerikaan Gareth Leonard, Lucrezia Oddone uit Italië en het Japanse stel Rachel Moon en Jun Hirano namen de uitnodiging aan en togen naar Otterlo. Uiteraard gewapend met hun camera.

Still uit de vlog van Lucrezia Oddone.

Op zijn site publiceerde het museum de drie videoverslagen van de vloggers, van wie alleen de Italiaanse al wel het een en ander over kunst wist. Voor de anderen was het museumbezoek een openbaring. “Ik had niet verwacht dat ik zo enthousiast zou worden van een museum”, aldus Hirano.

Omdat de vloggers het museum bezochten buiten de reguliere openingstijden – op een maandag – konden ze alles op hun gemak in zich opnemen. En zich rustig verwonderen over wat ze zagen. Zoals Leonard deed bij het grote buitenkunstwerk Jardin d’émail van Jean Dubuffet. “What was this person thinking? Maar ik neem aan dat dat het idee is van kunst, niet waar? Dat je het zelf mag interpreteren.”

Still uit de vlog van Gareth Leonard.

Dat is precies wat de vrouwelijke helft van het Japanse duo doet. “Hij lijkt op Jon Snow!”, roept ze uit bij een portret van een man in een lang gewaad. Daarmee verwijst ze naar de immens populaire tv-serie Game of Thrones.

De vier YouTubers vermaken zich in de video’s opperbest. Vooral het enthousiasme van Oddone is aanstekelijk. Bij het zien van Paul Signacs schilderij Rotterdam glundert ze: “O, dit is mooi!”.

(EJP)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share