Geen categorie

Twitteren over restauratie Jan Steen

0 0
Read Time:54 Second

Nieuws

Twee schilderijen krijgen tijdens de Jan Steen-expositie Leven in de Brouwerij in het Mauritshuis extra aandacht. Restaurator Sabrina Meloni zal ze onder toeziend oog van publiek op zaal restaureren. Momenteel is Meloni al bezig met de restauratie van deze en andere doeken en daar twittert ze over.

Tijdens het restauratieproces komen veel interessante wetenswaardigheden aan het licht. Zo schrijft Meloni dat ze op een schilderij vingerafdrukken heeft gevonden in de verf. “Van hemzelf? Een assistent, een kind? Of zijn vrouw Grietje die even aandacht wilde?”

Röntgenonderzoek zorgt ook voor enkele ontdekkingen. Zo bleek dat Jan Steen zijn signatuur zette in nog natte verf. En op een röntgenfoto is te zien dat op een van de schilderijen op de plek waar nu een wijnvat staat ooit een hondje blafte.

Jan Steen (1625/26–1679), Sisterspelende vrouw.

De tweets van Meloni zijn te volgen via het twitteraccount JanSteenMH. De restauratie op zaal vindt plaats op werkdagen van  3 maart tot en met 13 juni in het Mauritshuis  in Den Haag.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share