Geen categorie

Vermomming en misleiding

0 0
Read Time:50 Second

Expositie

Anika Schwarzlose, Disguise and Deception, 2014.

Voor haar project Disguise and Deception liet kunstenaar Anika Schwarzlose zich inspireren door Tarnen und Täuschen (vermomming en misleiding), een speciale divisie van de Nationale Volksarmee in de DDR. Deze hield zich bezig met het maken van nepwapens en het ontwikkelen van camouflagetechnieken. Deze praktijk bestaat tot op de dag van vandaag.

Schwarzlose gebruikt de ambachtelijk gemaakte nepwapens als metaforen. Met haar foto’s navigeert zij door de wereld van misleiding en illusie. Ze toont ze in fotografiemuseum Foam.

Op de tentoonstelling zijn verschillende groepen foto’s te zien: archiefmateriaal; foto’s die Schwarzlose maakte in de werkplaats van Tarnen und Täuschen en beelden van instrumenten gemaakt door de kunstenaar. De laatste groep foto’s toont een aantal analoge, sculpturale gereedschappen. De kunstenaar wil daarmee het principe van illusie, gebruikt in zowel de militaire als in de artistieke praktijk, benadrukken.

Anika Schwarzlose – Disguise and Deception, t/m 23 november in Foam, Amsterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share