Geen categorie

Rijksmuseum is beste museum van Europa

0 0
Read Time:45 Second

Nieuws

Het Rijksmuseum mag zich het komende jaar het beste museum van Europa noemen. Afgelopen zaterdag kreeg het de European Museum of the Year Award (EMYA).

Rijksmuseum, 2014, Foto: John Lewis Marshall.
Rijksmuseum, 2014, Foto: John Lewis Marshall.

 

De jury roemt onder meer de prachtige restauratie van de originele muurschilderingen en de elegante manier waarop het museum zijn wereldberoemde schilderijen opnieuw ophing. Ze is verder onder de indruk van de goede meertalige begeleiding van bezoekers en de state of the art website.

De EMYA wordt sinds 1977 jaarlijks uitgereikt door het European Museum Forum, een organisatie van de Raad van Europa. De prijs werd drie keer eerder gewonnen door Nederlandse musea: Museum Catharijneconvent in Utrecht (1980); Zuiderzeemuseum in Enkhuizen (1984) en het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem (2005).

Het Rijksmuseum kreeg zaterdag de trofee The Egg van Henry Moore. Dat mag het een jaar houden.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share