Geen categorie

Jett Rebel opent Museumnacht Amsterdam met concert

0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second

Jett Rebel geeft zaterdag 1 november een solo-optreden in de Oude Kerk. Daarmee opent hij de vijftiende editie van Museumnacht Amsterdam.

Foto: Boris Postma.

 

De Oude Kerk, midden in de rosse buurt, is het oudste gebouw van Amsterdam. Maar liefst duizend bezoekers van de Museumnacht kunnen daar die zaterdag terecht om de nacht af te trappen. Jett Rebel laat tijdens zijn concert ook een van de historische orgels van de kerk niet ongebruikt.

De zanger speelde dit jaar op zowel Lowlands als Pinkpop met zijn eerste EP sleepte hij een Edison en twee 3FM Awards binnen. Tijdens het concert brengt hij voor het eerst nummers van zijn officiële debuutalbum Hits for Kids ten gehore, dat de dag voor de Museumnacht wordt gelanceerd.

Campagneposter voor Museumnacht Amsterdam.

De Museumnacht heeft de afgelopen twee weken al behoorlijk wat aandacht gekregen. De promotiecampagne onder de titel Art Sells valt namelijk niet bij iedereen in de smaak. De posters tonen schaars geklede dames (en heren). Menigeen vraagt zich wat die met musea te maken hebben.

De campagne brengt een discussie op gang over de manier waarop musea zichzelf presenteren aan jongeren en over reclame in tijden van een seksuele beeldcultuur. “Dat is nou precies waar het voor ons eigenlijk over gaat”, aldus de organisatie. “Alles draait om seks. Maar waarom heeft niemand het op die manier over kunst? Waarom krijgt ons nationale erfgoed geen zelfde plek als seks in het maatschappelijke debat?”

Museumnacht Amsterdam wordt 1 november geopend om 18.30 uur. Het concert van Jett Rebel is alleen toegankelijk met een geldig passe-partout.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share