Geen categorie

Rijksmuseum krijgt eigen koffie

0 0
Read Time:51 Second

De Nachtwacht met koffiekopje. Foto: Rijksmuseum.

Douwe Egberts ontwikkelt speciaal voor het Rijksmuseum een nieuwe koffiemelange. De koffie draagt de naam D.E Dutch Master Blend Rijksmuseum en wordt geserveerd in het nieuwe café van het museum. Het koffie- en theebedrijf heeft zich voor een periode van vijf jaar aan het museum verbonden.

Elk jaar wordt er een nieuwe melange ontwikkeld. In de eerste is de rijke koffiehistorie en -cultuur terug te vinden. De koffiebonen zijn afkomstig uit Ethiopië en Sumatra, landen waar koffie in de Gouden Eeuw met name vandaan kwam en waar de basis is gelegd voor de Nederlandse koffiecultuur. Op termijn zijn de speciale melanges ook te koop in de museumshop en in de D.E Cafés.

Om de sponsordeal onder de aandacht te brengen plaatsten het Rijksmuseum en Douwe Egberts op Twitter foto’s van twee licht aangepaste werken uit de museumcollectie. Zoals een versie van de Nachtwacht, met daarop een D.E-koffiekopje.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share