Geen categorie

Bruikleenveiling Beelden aan Zee brengt ruim 40.000 euro op

0 0
Read Time:55 Second

Bishop van Fernando Botero, een van de geveilde werken.

De tweede bruikleenveiling in museum Beelden aan Zee heeft meer dan veertigduizend euro opgebracht. Bieders hadden het meest over voor het werk Amalgamates van David Begbie.

De veiling was niet als andere veilingen. De winnende bieders werden geen eigenaar van de geveilde beelden, maar mogen ze een jaar lang in huis of op kantoor houden. Beelden aan Zee hield de veiling omdat het als privaat museum afhankelijk is van de giften van particulieren en bedrijven. De eerste bruikleenveiling had plaats in 2011.

Ruim honderd particulieren en bedrijven boden maandagavond in Scheveningen op 21 werken van bekende kunstenaars als Fernando Botero, Gerhard Marcks, Niki de Saint Phalle, Man Ray en Auke de Vries. Ook vanuit het buitenland werden telefonisch biedingen uitgebracht. geboden. Van de 21 werken kregen er negentien een tijdelijk nieuw onderkomen.

Het museum gebruikt de opbrengst voor Russia XXI, de grote zomertentoonstelling in Beelden aan Zee en op het Lange Voorhout. Deze expositie met hedendaagse beeldhouwkunst uit Rusland is onderdeel van het Nederland-Ruslandjaar.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share