Geen categorie

Stripschapprijs voor Minck Oosterveer

0 0
Read Time:54 Second

De Stripschapprijs wordt dit jaar toegekend aan Minck Oosterveer (1961). Hij krijgt deze belangrijke oeuvreprijs op zaterdag 12 maart uitgereikt tijdens De Stripdagen in Gorinchem. Dat heeft het Stripschap vandaag bekendgemaakt.

Minck Oosterveer, Ronson Inc.

Oosterveer krijgt de prijs omdat hij al meer dan 25 jaar lang de strip trouw is gebleven. Het grote publiek kent hem wellicht van de krantenstrip Nicky Saxx in de Telegraaf. Voor het stripblad Eppo maakt hij tegenwoordig de westernstrip Ronson Inc., samen met zijn vaste tekstschrijver Willem Rietsier.

Voor de jury is het feit dat hij nog één van de weinige realistische striptekenaars van Nederland is, ook belangrijk in de keuze hem de prijs toe te kennen. Verder waardeert ze het dat Oosterveer van zijn stripwerk wil leven en het niet zoekt in reclame- of illustratieopdrachten. “Daarom kan hij wat ons betreft niet voldoende in het zonnetje worden
gezet.”

De Stripschapprijs wordt sinds 1974 door Het Stripschap  uitgereikt. De Stripschapprijs is de belangrijkste stripprijs van Nederland en wordt dit jaar voor de 38ste keer toegekend.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share