Geen categorie

Dennis Oppenheim overleden

0 0
Read Time:35 Second

De Amerikaanse kunstenaar Dennis Oppenheim is vrijdag 21 januari op 72-jarige leeftijd overleden in New York. Hij leed aan leverkanker.

De in 1938 in Electric City, Washington, geboren Oppenheim geldt als een van de belangrijkste Amerikaanse kunstenaars van de jaren ’60- en ’70. Het bekendst zijn misschien zijn vaak monumentale installaties, waarvan sommige de zwaartekracht lijken te tarten.

De veelzijdige kunstenaar maakte sculpturen, installaties, performances en deed zelfs aan body art. In 1970 baarde hij opzien met het werk Reading Position for Second Degree Burn. Hij bracht een hele middag door in de zon met een boek op zijn blote borst. Vijf uur later had hij de afdruk van een boek op zijn verbrande huid.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share