Geen categorie

Mauritshuis ontvangt 100.000ste bezoeker

0 0
Read Time:50 Second

Nieuws

Het Mauritshuis in Den Haag heeft nog geen zeven weken na heropening de 100.000ste bezoeker ontvangen. De familie Grist uit York in Groot Brittannië werd door zakelijk directeur Victor Moussault ontvangen met bloemen en een cadeaupakket van het Meisje met de parel.

Familie Grist uit York werd feestelijk ontvangen door Victor Moussault, zakelijk directeur van het Mauritshuis (midden). Foto: Frank van der Burg, Mauritshuis Den Haag.
Familie Grist uit York werd feestelijk ontvangen door Victor Moussault, zakelijk directeur van het Mauritshuis (midden). Foto: Frank van der Burg, Mauritshuis Den Haag.

Moussault: “In het openingsjaar verwacht je natuurlijk meer bezoekers dan in een normaal jaar, waarin we uitgaan van minimaal 250.000 bezoekers. De heropening heeft veel nationale en internationale aandacht gekregen en mensen zijn benieuwd naar het resultaat. Maar dat we in zo’n korte tijd al 100.000 bezoekers hebben ontvangen, overtreft onze verwachtingen.”

Voor sluiting in 2011 bezochten in een reguliere week gemiddeld 5.000 bezoekers het Mauritshuis. Sinds de heropening op vrijdag 27 juni van dit jaar komen gemiddeld er 16.000 bezoekers per week over de vloer.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share