Geen categorie

Welk Nederlands icoon wordt gemaakt van Lego?

0 0
Read Time:54 Second

Kunstwerk van Nathan Sawaya.

Nieuws

The Art of the Brick, de tentoonstelling met sculpturen van Legostenen, die vanaf 29 mei te zien is in Amsterdam EXPO, krijgt een extra Nederlands tintje. Nathan Sawaya, de New Yorkse maker van de grote kunstwerken creëert special voor de expositie een nieuw bouwwerk. Het publiek bepaalt mee welk vaderlands icoon wordt nagebouwd met Legoblokjes.

Via Facebook kan het publiek tot en met woensdag 7 mei een icoon nomineren, bijvoorbeeld een bekend gebouw of typisch Nederlandse objecten, zoals molens, klompen en tulpen. Uit de inzendingen van het publiek kiest Sawaya een object dat hij in Lego aan de tentoonstelling zal toevoegen.

The Art of the Brick was eerder te zien in steden als New York, Los Angeles, Dublin, Brussel, Melbourne en Sjanghai en trok wereldwijd al miljoenen bezoekers. Op de expositie zijn ruim 75 kunstwerken te zien, gemaakt van ruim één miljoen Lefgozertjes. Sawaya toont er onder meer een zes meter lange Streks, De Denker van Jodin en Johannes Ververs Meisje met de parel.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share