Geen categorie

Fries Museum koopt Obama als heilige

0 0
Read Time:36 Second

José Witteveen (1981), The Pope.

Het Fries Museum heeft uitgerekend vandaag een portret van Barack Obama als moderne heilige aangekocht. De ets van José Witteveen, met de titel The Pope, maakt deel uit van een drieluik waarbij ze mensen als 21ste-eeuwse iconen heeft neergezet.

De twee andere delen van het drieluik  – eerder in 2011 aangekocht door het museum – tonen Michael Jackson en Witteveen zelf in de rol van Jeanne d’Arc. De etsen waren afgelopen voorjaar in de tentoonstelling Fabelhaften & Superhelden in De Straat te zien.

Barack Obama werd afgelopen nacht herkozen als president van de Verenigde Staten. José Witteveen  (1981) is een jonge Friese kunstenares.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share