Geen categorie

Van Gogh Museum koopt werken Valloton

0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

Nieuws

Het Van Gogh Museum heeft de twee belangrijkste werken uit het grafische oeuvre van de kunstenaar Félix Vallotton (1865-1925) gekocht. Het gaat om Intimités (Intimiteiten), een serie van tien houtsneden en de houtsnede La paresse (De Luiheid).

Een van de houtsneden uit de serie Intimités van Félix Vallotton (1865-1925).

Intimités prijkte al jarenlang op de wensenlijst van het museum, vertelt directeur Axel Rüger. De prentenserie is altijd als Vallotons mooiste werk beschouwd en werd zelfs in zijn eigen tijd al als belangrijker gezien dan zijn schilderijen. “Intimités is niet alleen een meesterwerk binnen zijn oeuvre, maar is ook een van de belangrijkste series uit de fin-de-sièclegrafiek.”

En La paresse is volgens Rüger een van de mooiste houtsneden die Vallotton ooit maakte. In 2000 kocht de Vincent van Gogh Stichting voor het Van Gogh Museum al negentig houtsneden van de Frans-Zwitserse kunstenaar. Het museum bezit daardoor één van de grootste collecties houtsneden van Valloton buiten Frankrijk en Zwitserland.

De  nieuwe aanwinsten zijn aangekocht met steun van de BankGiro Loterij. Ze zijn nog tot 1 juni te zien op de tentoonstelling Félix Vallotton. Het vuur onder het ijs in het Van Gogh Museum.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share