Geen categorie

Boekje zoekt jou

0 0
Read Time:51 Second

Nieuws

Museum Meermanno start de online actie Boekje zoekt jou. Via de website of facebookpagina van Meermanno kunnen mensen voor een klein bedrag een van de miniboekjes uit de collectie van het museum adopteren.

De tien miniboekjes die voor de actie zijn geselecteerd, kunnen elk voor 10 euro geadopteerd worden. Deze tien boekjes zijn tot en met 13 juli te zien in de speciale zaal voor bijzondere boekvormen. De vergrootglazen liggen ernaast.

Latijns getijdenboekje, vijftiende eeuw.

De donaties gebruikt het museum voor het beheer, behoud en presentatie van de collecties. Fonds 1818 ondersteunt de actie en verdubbelt de eerste 200 donaties.

In 2011 lanceerde het museum al de crowdfundingactie Boek zoekt vrouw, man of bedrijf, die mensen in de gelegenheid stelde vanaf  50 euro een groter boek uit de collectie kunnen adopteren. Deze actie loopt nog steeds. Volgens het museum zijn bijdragen van het publiek extra belangrijk omdat het per 1 januari 2013 met 25 procent is gekort op het subsidie.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share