Geen categorie

Van kraaglamp tot boekarmband

0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

Nieuws

Een boekarmband en een kraaglamp zijn twee ontwerpen die dit jaar kans maken de jaarlijkse designwedstrijd Maak je eigen Meesterwerk van het Rijksmuseum te winnen. Uit 892 inzendingen – 574 nationaal en 318 internationaal – heeft een internationale jury de tien beste ontwerpen gekozen die geïnspireerd zijn door de collectie van het Rijksmuseum.

Kraaglamp van Kosek Jaroslaw, geïnspireerd door Schutters van wijk XI onder leiding van kapitein Reynier Reael, bekend als ‘De magere compagnie’, van Frans Hals en Pieter Codde, uit 1637.
Kraaglamp van Kosek Jaroslaw, geïnspireerd door Schutters van wijk XI onder leiding van kapitein Reynier Reael, bekend als De magere compagnie, van Frans Hals en Pieter Codde, uit 1637.

 

Andere genomineerde inzendingen zijn conservenverpakkingen, gebaseerd op zeventiende-eeuwse stillevens en zonnebrillen met schilderijlijstmonturen. Op maandag 20 april wordt de winnaar van de Rijksstudio Award 2015 bekend gemaakt. Deze krijgt naast een bokaal en een presentatie in de Teekenschool van het Rijksmuseum, ook een bedrag van 10.000 euro. Het is de tweede keer dat het Rijksmuseum de designwedstrijd uitschrijft.

De wedstrijd werd in 2013 jaar in het leven geroepen naar aanleiding van de eerste verjaardag van Rijksstudio. Rijksstudio is een online galerij van het rijksmuseum, waaruit iedereen rechtenvrij afbeeldingen op hoge resolutie mag downloaden. Daar kan een ieder vervolgens een reproductie van maken. Maar de afbeelding mag ook gebruikt worden voor een geheel nieuw product, zoals kleding, een iPadhoes, bankbekleding of stickers voor een auto. Inmiddels zijn er 200.000 beelden beschikbaar.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share