Geen categorie

Kunstroof uit 1999 deels opgelost

0 0
Read Time:54 Second

Een in 1999 gepleegde kunstroof is deels opgelost. Uit een huis in Bilthoven werden toen zeven waardevolle schilderijen gestolen. Vijf daarvan zijn nu weer terecht. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Het schilderij van Herman Saftleven dat de zaak aan het rollen bracht.

Een van de gestolen schilderijen, Heuvellandschap met Boom van Herman Saftleven, werd in januari van dit jaar bij Christie’s Amsterdam aangeboden. Het veilinghuis vertrouwde de zaak niet en schakelde de politie in. Die wist de helers aan te houden. Tijdens het politieonderzoek werden nog eens vier schilderijen teruggevonden: Berglandschap met Jagersman van Joos de Momper de Jonge; Antonius en Cleopatra (Jan Steen); Watergezicht met Duiventil en Hooiberg (Jan van Goyen) en Landschap met Boerderij en Figuren van Salomon van Ruysdael. De doeken van Isaac Israëls (Café-interieur-restaurant) en Wouterius Verschuur (Paarden in Schuur) zijn nog niet terecht.

Het is nog niet bekend of de aangehouden helers ook verantwoordelijk zijn voor de gewelddadige overval waarbij de schilderijen werden gestolen. Daarbij werd de 84-jarige eigenaresse zwaar mishandeld.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share