Geen categorie

Nederlands Fotomuseum wijdt expositie aan Robert Doisneau

0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

Het Nederlands Fotomuseum wijdt komende zomer een grote overzichtstentoonstelling aan de beroemde Franse fotograaf Robert Doisneau. Doisneau (1912-1994) geldt als een van de invloedrijkste reportagefotografen uit de geschiedenis. Sinds de jaren tachtig is zijn werk niet meer in Nederland te zien geweest.

De kus bij het stadhuis, Parijs. 1950. Foto: Robert Doisneau. Atelier Robert Doisneau.

De tentoonstelling bevat 143 foto’s en documenten, waaronder iconen als De kus bij L’Hôtel de Ville uit 1950, een van de bekendste en meest geliefde foto’s van de twintigste eeuw. De foto’s van Doisneau vertellen het verhaal van de straten van Parijs ten tijde van de zware crisis in de jaren ‘30 tot aan de grote veranderingen kort na de verwoestende oorlog.

Ondanks de donkere tijd waarin Doisneau werkte, spreekt er hoop uit zijn beelden. Liefde, onbevangen jeugd en stil verlangen behoren tot zijn thema’s. Doisneau ving de essentie van het Franse leven op de gevoelige plaat. Zijn leven lang fotografeerde Doisneau het Parijse straatleven op een even betrokken als poëtische manier, met veel aandacht voor de menselijke kanten van het bestaan.

Robert Doisneau | Meesterlijk straatfotograaf, 1 juni t/m 1 september in het Nederlands Fotomuseum, Rotterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share