Geen categorie

Amsterdam EXPO haalt Legoexpositie naar Nederland

0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

Nieuws

CNN riep in 2011 The Art Of The Brick uit tot een tentoonstelling die je gezien móét hebben. Amsterdam EXPO biedt die kans vanaf 28 mei. Vanaf die dag is de bejubelde expositie enkele maanden in Amsterdam te zien.

Nathan Sawaya, Red Head.

De tentoonstelling omvat meer dan zeventig kunstwerken, gemaakt van Lego. Alle bouwwerken zijn van de hand van de Amerikaanse kunstenaar Nathan Sawaya. Hij gebruikte er ruim een miljoen Legostenen voor. Sawaya maakte onder meer een zes meter lange T-Rex, De Denker van Rodin en Johannes Vermeers Meisje met de parel.

Nathan Sawaya, Erica AnnPhoto.

“Ik gebruik LEGO-stenen, omdat ik graag de reactie van mensen zie op kunstwerken die gemaakt zijn van materiaal dat ze kennen”, aldus Sawaya (1973). “Iedereen kan zich op één of andere manier in die kunstwerken vinden, want ze zijn gemaakt van speelgoed dat veel kinderen hebben. Mijn doel is om dit eenvoudige speelgoed naar een ongeëvenaard niveau te tillen.”

The Art of the Brick trok wereldwijd al miljoenen bezoekers, onder meer in New York, Los Angeles, Melbourne, Shanghai en Singapore. Bezoeker aan de expositie in Amsterdam EXPO  kunnen in een speciale ruimte ook zelf creatief aan de slag met de bekende bouwsteentjes.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share