Geen categorie

Frick Collection leent grote selectie uit aan Mauritshuis

0 0
Read Time:1 Minute, 28 Second

Nieuws

Het Mauritshuis toont volgend jaar een grote selectie uit het New Yorkse museum The Frick Collection. Het is voor het eerst dat dit museum zoveel werken uitleent aan een andere instelling.

Jan van Eyck and workshop, Virgin and Child, with Saints and Donor, c.1441-43, panel, 18 5/8 x 24 1/8 inches, The Frick Collection, New York. Foto: Michael Bodycomb.

Volgens een woordvoerster van The Frick Collection  gaat het om schilderijen, werken op papier, bronzen beelden en toegepaste kunst. Onder de bruiklenen bevindt zich werk van grote meesters als Cimabue, Van Eyck, Memling, Reynolds en Gainsborough. De werken vormen samen de tentoonstelling Een landhuis in New York- hoogtepunten uit The Frick Collection.

Jean-Auguste-Dominique Ingres, Comtesse d'Haussonville, 1845, oil on canvas, 51 7/8 x 36 ¼ inches, The Frick Collection, New York; photo: Michael Bodycomb.

Dit is de eerste expositie in de nieuwe vleugel van het Mauritshuis, ná de heropeningstentoonstelling van het museum in 2014. De tentoonstelling geeft bezoekers van het Mauritshuis inzicht in de verzameling en achtergrond van The Frick Collection en zijn legendarische stichter, de vermogende Amerikaanse staalmagnaat Henry Clay Frick (1849-1919). Als hoogtepunten worden genoemd Het witte paard van John Constable, een sleutelstuk in het oeuvre van de kunstenaar, en zijn spontane studies van wolken.

De grote bruikleen volgt op de expositie van topstukken uit het Mauritshuis waarmee The Frick onlangs veel succes oogstte. Vermeer, Rembrandt, and Hals – Masterpieces of Dutch painting from the Mauritshuis, werd de best bezochte tentoonstelling in de geschiedenis van dat museum. In drie maanden ontving het museum net zo veel bezoekers als normaal in een jaar.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share