Geen categorie

Boijmans exposeert op Tefaf

0 0
Read Time:51 Second

Nieuws / Expositie

Museum Boijmans Van Beuningen presenteert topstukken van tekenkunst en prentkunst in de Paper Section van de komende kunstbeurs Tefaf in Maastricht. De tentoonstelling Collecting Collectors at Museum Boijmans Van Beuningen toont een dertigtal tekeningen en prenten uit de periode vroege middeleeuwen tot nu.

De expositie omvat grafische kunstwerken uit elf verzamelingen, waaronder die van Frans Boijmans, wiens verzameling de basis vormde voor het museum. Er is werk te zien van onder anderen Lucas van Leyden, Michelangelo, Albrecht Dürer, Rembrandt en Salvador Dalí.

Fra Bartolommeo, Studie voor een bijfiguur in het schilderij ‘Madonna della Misericordia’, ca. 1515. Tekening. Museum Boijmans Van Beuningen (Collectie Koenigs).
Fra Bartolommeo, Studie voor een bijfiguur in het schilderij ‘Madonna della Misericordia’, ca. 1515. Tekening. Museum Boijmans Van Beuningen (Collectie Koenigs).

Het museum toont ook twee verzamelaarsalbums, waaronder een album met tekeningen van Fra Bartolommeo (1473-1517). Plus drie losse werken van deze Italiaanse kunstenaar. Ze vormen een voorbode van de grote tentoonstelling die het Boijmans komend najaar aan hem zal wijden.

Collecting Collectors at Museum Boijmans Van Beuningen, 11 t/m 20 maart op de Tefaf, Maastricht

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share