Geen categorie

Soms ontsnapt er kunst

0 0
Read Time:51 Second

Junya Watanabe, Japon met hoed, 2003.

“Soms ontsnapt er kunst”, was Rietvelds reactie op de vraag of hij zijn meubelen als kunst zag. Hij wilde daarmee zeggen dat het er niet toe deed. De gelijknamige expositie in het Centraal Museum richt zich op de grens tussen beeldende kunst en andere creatieve uitingen.

Het museum toont een selectie uit de collectie twintigste-eeuwse beeldende kunst, vormgeving en mode. De tentoonstelling maakt dwarsverbanden tussen deze drie verzamelgebieden zichtbaar door werken bij elkaar te plaatsen die qua thematiek of beeldtaal met elkaar samenhangen.

Door die opzet wordt duidelijk dat enkele meubelen van Rietveld, sieraden van Emmy van Leersum en modeontwerpen van Alexander van Slobbe eenzelfde geometrische vormentaal hebben. Verder is er werk te zien van onder anderen modeontwerpers Viktor & Rolf en Junya Watanabe, beeldend kunstenaars Carel Willink, Armando en Karel Appel en ontwerpers Gerrit Rietveld en Jurgen Bey.

Soms ontsnapt er kunst, t/m 21 augustus in Centraal Museum, Utrecht

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share