Geen categorie

Start kaartverkoop Jheronimus Bosch

0 0
Read Time:1 Minute, 35 Second

Nieuws

De grote tentoonstelling Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie in Het Noordbrabants Museum opent pas op 13 februari, maar de kaartverkoop ging vandaag al van start. Met de lancering van de online ticketshop komt het museum tegemoet aan de nu al grote belangstelling uit binnen- en buitenland.

 

Jheronimus Bosch, Visioenen van het Hiernamaals, ca. 1505-15 Venezia, Museo di Palazzo Grimani.
Jheronimus Bosch,
Visioenen van het Hiernamaals, ca. 1505-15 Venezia, Museo di Palazzo Grimani.

 

“Niet alleen liefhebbers uit Nederland en de buurlanden, maar zelfs uit Australië, Brazilië en de Verenigde Staten hebben al contact met ons opgenomen omdat ze hun bezoek aan de tentoonstelling en de stad aan het plannen zijn”, aldus directeur Charles de Mooij. “Je wilt natuurlijk niet vanuit Sidney afreizen en dan aan de kassa achter het net vissen.”

De internationale pers besteedde al veel aandacht aan de tentoonstelling. Zo schreef de Britse krant The Guardian: “Nederlands museum doet het onmogelijke met nieuwe expositie over Jheronimus Bosch”.

Omdat het museum mede daardoor veel bezoekers verwacht, werkt het voor deze expositie met een zogeheten time slot. Dit is het uur waarbinnen bezoekers de tentoonstelling kunnen betreden. Eenmaal binnen kunnen ze zo lang blijven als ze willen. Het museum is tijdens de tentoonstelling langer open: van maandag tot en met zondag van 9 tot 19 uur. Normaal is het museum gesloten op maandag en verder geopend van 11 tot 17 uur.

Jheronimus Bosch, Het Narrenschip, ca. 1500-10 Paris, Musée du Louvre, Département des Peintures.
Jheronimus Bosch,
Het Narrenschip, ca. 1500-10
Paris, Musée du Louvre, Département des Peintures.

De tentoonstelling is een eerbetoon aan Jheronimus Bosch, de belangrijkste middeleeuwse kunstenaar die Nederland heeft gekend. Eenmalig keert het leeuwendeel van zijn oeuvre terug naar Den Bosch. In deze stad kwam hij als Jheronimus van Aken ter wereld en schilderde hij zijn meesterwerken. De expositie is het hoogtepunt van de activiteiten waarmee in 2016 het 500ste sterfjaar van de kunstenaar worden herdacht.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share