Geen categorie

De Denker en andere Rodins nu in Groninger Museum

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Nieuws

De grootste tentoonstelling ooit in Nederland over kunstenaar Auguste Rodin opent vandaag in het Groninger Museum. Rodin – Genius at Work bestaat uit ruim 140 beelden en 20 werken op papier.

Auguste Rodin (1840-1917) behoort tot een van de grootste beeldhouwers aller tijden. Hij maakte wereldberoemde beelden als De Denker, waarvan het museum een versie presenteert. Samen met andere bekende sculpturen, zoals De Kus en Balzac.

De expositie laat verder het werkproces zien achter de bekendste werken van Rodin. Zijn atelier bestond uit meer dan vijftig werknemers, die als een kleine kunstgemeenschap rond de meester werkten. Door te experimenteren met de eigenschappen van verschillende materialen en uiteenlopende technieken wist Rodin telkens weer voor vernieuwing in zijn werk te zorgen.

Auguste Rodin (1840-1917), De Denker, 1903 © Musée Rodin. Foto: Christian Baraja.
Auguste Rodin (1840-1917), De Denker, 1903 © Musée Rodin. Foto: Christian Baraja.

Het Groninger Museum toont fragiele gipsen en bronzen beelden, marmeren figuren, keramiek en nooit eerder vertoonde foto’s die blijk geven van de creativiteit van de Franse kunstenaar. Ook is een deel van de ongeveer 200 figuren uit de Hellepoort te zien: een werk waar Rodin de laatste dertig jaar van zijn leven mee bezig is geweest.

Rodin – Genius at Work, t/m 30 april 2017 in het Groninger Museum, Groningen

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share