Geen categorie

Uitbreiding Museum Plus Bus

0 0
Read Time:52 Second

Eén extra bus en vijf nieuwe deelnemende musea. Dat is het resultaat van de 1,5 miljoen euro die de organisatie Museum Plus Bus op het Goed Geld Gala van 10 februari heeft gekregen van de BankGiro Loterij.

Foto: Chris van Houts.

De Museum Plus Bus richt zich op ouderen die niet meer in staat zijn zelfstandig musea te bezoeken. De organisatie biedt die ouderen een gratis cultureel dagje uit.

De Museum Plus Bus is in 2009 gestart op initiatief van het Mauritshuis, het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum, het Kröller-Müller Museum, het Cobra Museum, het Joods Historisch Museum en Hermitage Amsterdam. De vijf nieuwe deelnemers zijn Museum Boijmans Van Beuningen, Museum Het Valkhof, TwentseWelle, Nederlands Openluchtmuseum en Gemeentemuseum Den Haag.

Door de uitbreiding van het aantal musea en bussen wordt het mogelijk dat jaarlijks ongeveer 25.000 senioren kunnen deelnemen. Sinds de start hebben al 45.000 ouderen een museaal dagje uit gekregen. De nieuwe bus gaat rijden vanaf 5 maart.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share