Geen categorie

Kunsthal Kade verhuist

0 0
Read Time:56 Second

Kunsthal Kade verhuist komend voorjaar naar een nieuwe locatie in Amersfoort. Vanaf 3 mei krijgt de expositieruimte een plek in het nieuwe Eemhuis. De verhuizers hoeven niet heel ver te rijden, want het toekomstige onderkomen staat zo’n 700 meter verderop.

Het gebouw valt op door de bollen op de gevel. Foto: Luc Reefman.

De verhuizing geeft de Amersfoortse kunsthal de kans te groeien. De nieuwe locatie is met 2400 vierkante meter ruim groter dan de vorige. Het Eemhuis biedt ook betere museale voorzieningen en meer ruimte voor kantoren, werkplaatsen en opslag.

Kunsthal Kade  deelt het Eemhuis met Scholen in de Kunst, Bibliotheken Eemland en Archief Eemland. Het gebouw valt op door de bollen op de gevel, een idee van projectarchitect Neutelings Riedijk. De bovenste etages moesten qua uitstraling afwijken van de bakstenen plint. Bovendien, zo zegt ontwerper Eric Thijssen, is het motief een soort kunstuiting, refererend aan de kunstopleiding die achter de gevel is gehuisvest. “En de bollen verwijzen symbolisch naar het schild van de drakendoder Sint-Joris die in het gemeentewapen van Amersfoort staat afgebeeld.”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share