Geen categorie

Bart Rutten nieuwe directeur Centraal Museum

0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

Bart Rutten is per 1 mei de nieuwe artistiek directeur van het Centraal Museum in Utrecht. Samen met zakelijk directeur Marco Grob vormt hij dan de directie. Rutten volgt Edwin Jacobs op die eind december vertrok naar de Dortmunder U in Duitsland.

 

Bart Rutten.
Bart Rutten.

 

Op dit moment is de 44-jarige Rutten hoofd collecties van het Stedelijk Museum in Amsterdam. Hij begon daar in 2008 als conservator beeldende kunst. Hij was onder meer medeverantwoordelijk voor de grote Malevitsj-tentoonstelling in 2013 en de Matisse-expositie in 2015. Deze laatste trok de meeste bezoekers ooit in de geschiedenis van het Stedelijk Museum.

“In Bart Rutten hebben wij een uitstekende nieuwe artistiek directeur gevonden die in staat is de ambities van het Centraal Museum voor de komende jaren verder vorm te geven”, aldus Koen Perik, voorzitter van de Raad van Toezicht. “Zijn kennis van de mondiale museumpraktijk, evenals zijn passie voor de hedendaagse kunst en cultuur van Utrecht maken hem bijzonder geschikt om het Centraal Museum in een nationale en globale context te laten bloeien.”

Rutten kijkt ernaar uit “om het oudste stedelijk museum van Nederland inhoudelijk te gaan leiden en aan de slag te gaan met de bijzondere collectie in al zijn diversiteit, het karakteristieke gebouw en zijn ruime tentoonstellingszalen in de oude stallen”.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share