Geen categorie

Daan van Golden overleden

0 0
Read Time:39 Second

De Nederlandse kunstenaar Daan van Golden is maandag overleden in zijn woonplaats Schiedam. Hij werd 80 jaar.

Aan het begin van zijn carrière werkte hij voornamelijk abstract, waarbij hij de klodders verf dik aanbracht. Later veranderde hij rigoureus van stijl en schilderde hij alledaagse voorwerpen als zak- en theedoeken. Ook creëerde hij silhouetten, bijvoorbeeld van Mozart. In 2012 won hij de Mondriaan-oeuvreprijs beeldende kunst.

 

Daan van Golden, Mozart, 2010, olieverf en potlood op doek, Gemeentemuseum Den Haag.
Daan van Golden, Mozart, 2010, olieverf en potlood op doek, Gemeentemuseum Den Haag.

 

Zijn eerste solotentoonstelling had hij in 1978 in Stedelijk Museum Schiedam, schrijft de Volkskrant. Zijn laatste expositie, Daan van Golden. Make Over, was, wellicht passend, ook daar, vorig jaar nog. Op Facebook noemt dat museum hem “een kunstenaar van wereldklasse”.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share