Geen categorie

Beleef De Nachtwacht nu ook online

0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

De Nachtwacht is een van de beroemdste kunstwerken ter wereld. Velen hebben hem ooit gezien, op een foto of in het echt. Meer dan wat ze op het doek zien, weten veel mensen echter vaak niet. Wie toch meer kennis wil opdoen kan vanaf vandaag terecht op de interactieve website Beleefdenachtwacht.nl.

Dit jaar is het 350 jaar geleden dat Rembrandt van Rijn overleed. Daarom is 2019 uitgeroepen tot het Rembrandtjaar. Als eerbetoon aan de kunstenaar ontwikkelde de NTR samen met het Rijksmuseum Beleefdenachtwacht.nl. Deze site neemt bezoekers mee op een audiovisuele reis door De Nachtwacht, waarbij ze diep kunnen inzoomen op de verschillende figuren.

Via audiotours, ingesproken door acteur Nasrdin Dchar, komt de bezoeker meer te weten over De Nachtwacht. Wie zijn de mannen op het schilderij? Waar zit Rembrandt verstopt? En wie is het meisje? Waarom is niet iedereen gelijk belicht? En hoe heeft het schilderij anderen geïnspireerd?

Voor het jonge publiek biedt de website een speciale audiotour van Het Klokhuis, ingesproken door Klokhuispresentatrice Sosha. Ook is er een Engelse versie, Nightwatchexperience.com, waarbij presentator Ikenna Azuike de audiotours heeft ingesproken.

Beleefdenachtwacht.nl is gemaakt door een deel van het team dat in 2016 de interactieve webdocumentaire Jheronimus Bosch – De Tuin Der Lusten ontwikkelde. Deze prijswinnende site over het meesterwerk van Jheronimus Bosch kreeg internationale aandacht en werd bezocht door ruim 1,3 miljoen unieke bezoekers.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share